PIHASUUNNITTELU

Etukäteen suunniteltu piha säästää sinulta aikaa, rahaa ja vaivaa. Suunnitelmamme avulla saat pihastasi tarpeisiisi sopivan ja itsesi näköisen. Me löydämme sinulle pihasi olosuhteisiin parhaiten sopivat kasvit ja eri toimintoihin käytettävät materiaalit. 

Ei hukkahankintoja ja turhaa rahanmenoa, vaan heti toimiva, kaunis piha käyttöösi.


Millaisen suunnitelman saat?


Olemme huomanneet, että markkinoilla saatavilla olevat suunnittelupaketit voivat tuottaa päänvaivaa ja on hankala tietää, mitä tarkalleen suunnitelmilla saa. Varsinkin, jos useat yritykset tuottavat samansisältöisiä suunnitelmia. 

Vuosien kokemus alalta on muodostanut meille selkeän näkemyksen siitä, mitä tietoja tarvitaan, jotta pihaurakka on helppo toteuttaa. Sadat pienet ja suuret viherrakennusurakat sekä monipuoliset ylläpitotyöt ovat se käytännön kokemus, joka näkyy suunnitelmissamme. Pihasuunnitelmien tarkoitus on kuitenkin tähdätä itse pihan rakentamiseen, oli rakentaja asiakas itse tai viherrakentaja.

Tuottamamme suunnitelmat ovat kevyitä pihasuunnitelmia tai osa- ja istutussuunnitelmia. Ne ovat jotain ainutlaatuista markkinoilla olevien pihasuunnitelmien ja luonnossuunnitelmien välimaastosta. 

Suunnitelmien ulkoasuun ja sisältöön olemme kehittäneet oman, ainutlaatuisen ilmeemme, joka tekee kokonaisuudesta selkeän, helposti tulkittavan ja visuaalisesti miellyttävän.

Suunnitelma antaa sinulle hyvän kokonaiskuvan:

 • pihan kasvillisuudesta
 • eri toimintojen sijoittelusta tontille
 • materiaaleista
 • mahdollisesta pihavalaistuksesta

Kaikki toki antamasi budjetin raameissa. Suunnitelma ei sisällä rakennuslupahakemuksissa mahdollisesti vaadittavia korkomerkintöjä, muutoin kuin kirjallisesti selitettynä. Lue tarkemmin suunnitelmista blogista! (linkki artikkeliin)

Kenelle pihasuunnitelmamme sopivat? • Pihan peruskunnostuksesta haaveileville.
 • Pihan päivittämistä kaipaaville, esimerkiksi muuton tai muun elämäntilanteen muutoksessa.
 • Uudiskohteisiin, joissa suunnitelmaa ei tarvitse enää liittää lupahakemuksiin.
 • Salaoja- tai muun saneerausremontin jälkeiseen pihakorjaukseen.


Gartipin pihasuunnittelu sisältää:


 • Käynti kohteessa ja asiakkaan toiveiden kartoitus.

Käynnillä tutustumme alueen miljööseen ja tontin mahdollisuuksiin. Näin saamme hyvän yleiskuvan ja pystymme määrittelemään sinne sopivia kasveja myös erilaiset elinympäristöt eli biotoopit huomioiden. Asiakkaan kanssa voidaan käydä läpi mm. kulkuväyliä, oleskelupaikkoja ja muita tärkeitä asioita viihtyisän pihan saattamiseksi.

 • Pihasuunnitelma sähköisenä (PDF-muotoinen)

Mittakaavaan piirretty, selkeä suunnitelma. Suunnitelmaa tukee tarvittaessa 3d-havainnekuvat.

 • Kirjallinen yleisseloste

Pihasuunnitelmamme yleisseloste sisältää kasvi- ja materiaaliluettelot, jonka avulla voidaan kilpailuttaa tekijät työlle tai toimii hyvänä ostoslistana tee-se-itse piharakentajalle. Yleisselosteessa kuvailemme muutamalla sanalla esimerkiksi kasvien ominaisuuksia ja hoitovaatimuksia sekä maan rakenteita. Voimme sisällyttää yleisselosteeseen myös käytännön vinkkejä, jos asiakas haluaa itse rakentaa pihan suunnitelman pohjalta. Pienemmissä suunnitelmissa, seloste voi olla kirjoitettuna itse suunnitelmaan. 

Laadimme tarvittaessa kustannusarvion pihanne muutoksille meidän toteuttamana.


Ennen kartoituskäyntiä:


Mieti budjetti valmiiksi tai suuntaa antavaa ajatusta asialle. Moni haluaa tietenkin päästä mahdollisimman kustannustehokkaasti tai halvalla, mutta realiteettien selvittäminen etukäteen säästää aikaa ja pahaa mieltä. Jokaiselle budjetille löytyy vaihtoehtoja upean pihan tai alueen saamiseksi, vain pääpaino ja materiaalit vaihtelevat.

Jos mahdollista, toimita meille asemapiirros ja tarvittaessa myös talon rakennekuva, josta ilmenisi esimerkiksi ovien ja ikkunoiden paikat.

Mieti miten pihaa käytetään ja kuka sitä käyttää - Minkälaiset materiaalit, kasvit ja tyylit miellyttävät - Mitä ei saa olla?

Pihasuunnitelma valmistuu työtilanteestamme ja laajuudesta riippuen n. 2-3 viikossa.Esimerkkikuva & esimerkkivideo luonnossuunnitelmasta
Esimerkkikuva & esimerkkivideo luonnossuunnitelmasta