Moi! Kiva nähdä! Olen Tiia, yrittäjä Gartipin takana. Tällä sivulla kerron itsestäni ja yritykseni Gartipin taustoista. Teksti on pitkä, mutta toivottavasti se auttaa sinua ymmärtämään minkälainen yritys Gartipi on ja ennen kaikkea, olisiko meistä puutarhakumppaneiksi.

Gartipi

Gartipi on vuonna 2017 perustettu puutarha-alan yritys. Toimin Sipoon Linnanpellosta käsin ja liikun pääsääntöisesti lähikuntien seuduilla eli toimialue kattaa Sipoon lisäksi: Vantaa, Helsinki, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Porvoo ja Pornainen.

Toiminta koostuu erilaisista ja erikokoisista puutarhaan liittyvistä töistä. Palveluihin kuuluu niin kokonaisvaltaiset piharakentamiset, kivityöt, istutukset, puutarhan ylläpito- ja hoitotyöt, koriste- ja hedelmäpuiden leikkaukset sekä pihasuunnittelu. 

Kokoluokaltaan yritys on pieni, jolloin pihaanne hoitaa aina samat, tutut henkilöt. Vakituisesti yrityksessä työskentelee vain minä itse, mutta välillä turvaudun myös tuttuihin aliurakoitsijoihin projektin laajuudesta riippuen. Suunnittelusta tarjouslaskentaan sekä toteutuksesta pihan hoitoon, ilman turhia välikäsiä ja byrokratiaa. 

Yrittäjä

Yrittäjänä toimin minä, koulutettu Viheraluemestari Tiia Linna. 

Vuonna 2008 sain ensi kosketuksen puutarha-alan töihin lukio-opiskeluiden ohessa. Pari vuotta kokemusta hakeneena, ajattelin hakea viralliset tutkintotodistukset näyttääkseni osaamiseni alalla. Jälkikäteen ajateltuna, on melkein surkuhupaisaa, kuinka vähän tiesin = Puutarha-ala on niin moninainen ja laaja, ettei sitä ihan noin vain opitakaan. Laajuuden ymmärsin vasta, kun aloitin puutarhurin opinnot ja työssäoppimispaikoissa ympärillä olikin muita koulutettuja puutarhureita. Onneksi olen aina ollut kiinnostunut oppimaan uutta ja kouluttamaan itseäni. Oppia on otettu ja toki annettukin 15 vuoden aikana niin, että voin sanoa olevani rautainen puutarha-alan ammattilainen. 

Alan koulutusta on kertynyt vuosien saatossa kolmen tutkinnon verran:

  • Puutarhurin perustutkinto v. 2012
  • Viheraluerakentajan ammattitutkinto v. 2016
  • Viheraluemestarin erikoisammattitutkinto v. 2023

Vankka ja monipuolinen kokemus erilaisista ympäristöistä antaa laajaa näkemystä, niin piharakentamisen suhteen, kuin puutarhan ylläpitotöihin. Laaja koulutuspohja takaa ymmärryksen ruohonjuuritasolta suuriin projekteihin: kokemukseen mahtuu kaikenlaisia työmaita, pienistä suuriin.

  • Kaupunkirakentamiseen ja mm. hulevesiasioihin sain ymmärrystä kunnan katutekniikan parissa. 
  • Siivouksen ja säntillisen hoitamisen tai hoitamattomuuden vaikutukset opin seurakunnilta. 
  • Taloyhtiöiden ja suurten asukaskeskittymien haasteita, mm. lumen kasaukseen ja pihan toimintakuntoon liittyen, ratkaisin kiinteistöhuollon hommissa. 
  • Yksityispihojen viherrakennusprojektit ja moninainen puutarhanhoito loivat ymmärryksen laajoista kokonaisuuksista ja niiden pienten yksityiskohtien merkityksestä. 
  • Omakotitalossa asuvana osaan arvostaa puutarhan helppohoitoisuutta ja käytännöllisyyttä.

Kokemukseni ja koulutukseni ovat luoneet hyvän pohjan yritykselle. Olen itse juurtunut syvälle monien kiinnostuksen kohteiden maailmaan, ja rakkaus puutarhaan on ohjannut minua luomaan Gartipin toiminnasta oman näköisen. Henkilökohtaiset ja joskus jopa erikoisetkin mielenkiinnon kohteeni tukevat tätä pakettia hyvin. Pohjavesi- ja maaperäkarttojen tutkiminen, kiinnostus permakulttuuriin ja dynaamisiin istutuksiin sekä erilaisten biotooppien ymmärrys ja hyödyntäminen on paitsi muodikasta, mutta mielestäni myös hyödyllistä ja kivaa. Puutarha-ala muuttuu jatkuvasti ja siksi pidän tärkeänä, että yrityksellä on ne viimeisimmät työtavat, kasvit ja jopa trenditkin hallussa.

Puutarhan puolella

Gartipin missio on luoda yksilöllisiä ja kestäviä ulkotiloja, jotka täyttävät asiakkaidemme toiveet ja tarpeet. Tavoitteena on parantaa asiakkaidemme elämänlaatua tarjoamalla inspiroivia ja viihtyisiä ulkoalueita, jotka kestävät aikaa ja ympäristön haasteita. 

Gartipi pohjautuu seuraaviin periaatteisiin ja arvovalintoihin:


Asiakaslähtöisyys ja yhteistyö

Asiakkaidemme toiveita ja tarpeita kuunnellaan tarkasti, jotta jokainen pihan rakentamis- ja hoitoprojekti vastaisi heidän odotuksiaan. Minulle on tärkeää suunnitella, toteuttaa ja hoitaa pihoja asiakkaan toiveiden mukaan. Huomioin asiakkaan taidot ja kiinnostuksen puutarhanhoitoon sekä ylipäätään pihan mahdollisuudet. Koen velvollisuudekseni kertoa, jos jokin asia ei toimi tai jos toimiva ratkaisu saavutetaan pienemmilläkin muutoksilla.

Laatu

Pyrin jatkuvasti korkeaan laatuun kaikissa pihan rakentamis- ja hoitoprojekteissamme käyttämällä parhaita saatavilla olevia materiaaleja sekä suosimalla suomalaisia ja kestävästi tuotettuja tuotteita. 

Kestävyys

Olen sitoutunut ympäristövastuulliseen pihan rakentamis- ja hoitotapaan suosimalla ekologisia materiaaleja ja tarjoamalla ratkaisuja, jotka vähentävät ympäristövaikutuksia. Sujautan suunnitelmiin mehiläis- ja perhoskasveja sekä huolehdin puutarhan monipuolisuudesta myös pieneliötasolla.

Gartipi on glyfosaatti-vapaa yritys eli käytän rikkakasvien torjuntaan ainoastaan luonnonmukaisia torjuntakeinoja, joko mekaanista kitkentää tai Eco Weedkiller kuumavesilaitetta. Näin toimin, jotta pihat ja puutarhat ennen kaikkea voivat hyvin, mutta myös kestävästi.

Luovuus ja Innovatiivisuus

Etsin jatkuvasti uusia ja luovia tapoja lähestyä ulkoalueiden rakentamista ja hoitoa, varmistaen, että lopputulos on ainutlaatuinen ja vastaa asiakkaidemme tarpeita. Puutarhurin yksilöllinen kädenjälki näkyy jokaisessa projektissamme, suunnittelusta toteutukseen ja hoitoon. Jokainen piha-alue kätkee sisäänsä tämän puutarhurin luoman yhdistelmän ammattitaitoa, luovuutta ja omistautumista.

Tyylini on ajaton, klassinen ja käytännöllinen. Pihaa rakennettaessa pyrin siihen, että pihan tyyli sopii niin itse asuinrakennukseen, kuin kuvastamaan asiakastakin. Lähtökohtaisesti pihaa ei aina tarvitse muuttaa ja rakentaa kokonaan uudelleen, vaan pyrimme löytämään ratkaisuja, joissa jotain saadaan säästettyäkin ja puututaan ongelmakohtiin. Jos piha pitää kuitenkin pistää kokonaan uuteen uskoon, kyllä sekin onnistuu.


Gartipi sitoutuu noudattamaan yleisiä laatuvaatimuksia ja läpinäkyvää toimintatapaa. Kuulumme myös Vastuu Groupiin (ent. Tilaajavastuu) ja olemme täten Luotettava Kumppani! (Mikä on Vastuu Group? Lisätietoa täältä).

Toiminta on laajasti vakuutettua.

Luotettava Kumppani

Yhteistyöt

Toimin yhteistyössä pääsääntöisesti muutamien hyväksi havaittujen ja luotettavien eri ammattilaisten, materiaalitoimittajien ja kuljetusliikkeiden kanssa. Näin varmistan sen, että voin hoitaa pihaanne kokonaisvaltaisesti sekä laadukkaasti. Kun yhteistyö eri alojen ammattilaisten kanssa onnistuu luontevasti ja joustavasti, siitä hyötyvät kaikki. Myös sinä asiakkaana.

Yhteistyökumppaneitamme:


Elho Pure Beads -ulkoruukut Pebble Pink (koko L) & Walnut Brown (koko M)
Elho Pure Beads -ulkoruukut Pebble Pink (koko L) & Walnut Brown (koko M)