PIHAKOKONAISUUKSIEN HINTAAN VAIKUTTAVAT ASIAT:


  • Maantieteellinen sijainti & sijainti tontilla
  • Kivitöiden/kasvien/terassien määrä, alueen koko
  • Tarvitaanko koneita
  • Mahdollisen kaivuu- tai puutarhajätteen siivous, kasaus tai poisvienti (Sorttiaseman läheisyys)
  • Maaperä (Savimaa, moreeni, routiva, routimaton, jne)
  • Ajankohta


Alle olemme keränneet muutamia työkohteitamme sekä toteutuneet hinnat yli 10 000 € budjetilla.

VASTAVALMISTUNEEN OMAKOTITALON PIHA

Tämän kohteen piha rakennettiin tekemämme luonnossuunnitelman pohjalta. 

Maa tasoiteltiin koneella ja alueelta löytyneet suuret kivet siirrettiin tulevaan istutusalueeseen. Paikalle tuotiin multaa hihna-autolla ja alueiden työstäminen alkoi. 

Istutusalueeseen asennettiin reunakivet ja liuskekivipolku. Siirtonurmikkoa asennettiin reilu 125 m2. Istutusalueeseen tuotiin koristeheiniä, kukkivia perennoja sekä havuja. Tontin reunoille tehtiin epäsäännöllinen sekaistutus havuista ja pensaista.

(Piha jää odottamaan vielä asfaltointia, muita kivitöitä sekä kunttaa)

Hinta ilman pihasuunnitelmaa n. 11 000 €.

(Kotitalousvähennyskelpoinen osuus n. 3700 €)

OMAKOTITALON PIHA KIRVEENVARSITONTILLA

Tämä piha toteutettiin luonnossuunnitelmamme pohjalta.

Tyypillinen suomalainen piha on pensasaidoilla rajattu piha, jossa on suuri nurmialue ja ehkäpä pari vanhaa omenapuuta. Ajotie on monesti kivituhkaa, jossa saattaa kasvaa vähän jo heinääkin. Näin myös tässä pihassa. Pihapiiriin haluttiin saada eloa, väriä ja rakennetta, mutta ennen kaikkea siisteyttä.

Pihalle luotiin kulkuväylä, jota reunustaa pensasryhmät. Pensaista valtaosa on hyötykasveja, joista riittää syötävää linnuille, hyönteisille ja ihmisille. Lintubongarin unelma! Korkoeroa ja rakennetta saatiin myös lisäämällä havukasveja sekä pienempiä puita. Kulkuväylän yhteyteen rakennettiin myös pieni patio. Sokkeleita pienennettiin ja ne rajattiin reunakivin, jotta nurmikon leikkaus helpottuu. Paljon tilaa vienyt, huonokuntoinen vaja, purettiin ja tehtiin uudet perustukset varastolle, jonka asiakas myöhemmin siihen asennuttaa. Myös ajotie sai uutta kivituhkaa ja tontin rajoilla olevia kasveja hoitoleikattiin.

Logistisesti kirveenvarsitontti oli haastava, sillä isoilla tavarantoimitusautoilla tai vaihtolavoilla ei tälle pihalle ollut mahdollista taittua.

Kiveys: Lakan betoni Loimukivi (ruskea-valkoinen), Reunakivi: Rudus musta.

Hinta ilman luonnossuunnitelmaa n. 11 500 €, josta kotitalousvähennyskelpoista n. 4700 €.

OMAKOTIPIHAN PÄIVITYS

Tämän kohteen piha rakennettiin tekemämme luonnossuunnitelman pohjalta. 

 Pensaiden valtaamalla pihalla haettiin selkeyttä ja helppohoitoisuutta. Pensaita poistettiin, istutusalueita muutettiin helposti hoidettaviksi ja vanhoja kiveyksiä (yhteensä n. 50 m2) päivitettiin nykypäivään. Tästä reilu 900 m2 pihasta tuli ihana kivipiha.

Reunakivet: Rudus reunakivi, harmaa. Liuskekivi: Altan harmaa. Pihakivi: Benders Troja / Antik, harmaasekoitus.

Hinta n. 12 500 €, josta noin puolet on kotitalousvähennyskelpoista. (Suunnitelman hinta ei sisälly)

OMAKOTITALO METSÄN REUNASSA

Tämän pihan tarina lähtee yhteydenotosta, jossa tuskastunut asiakas ei yrityksistä huolimatta löytänyt asiallista urakoitsijaa. Piha oli suunniteltu erään pihasuunnittelijan toimesta, mutta talon rakentamisen kustannusten noustessa, ongelma on monellekin tuttu = Pihassa täytyi säästää. Hyödyntämällä vahvaa ammattitaitoamme, kustannuksista saatiin 3/4 osaa pois.

Pihassa oli pääpiirteittään jo mullat, mutta pahasti jo rikkaruohoittuneet. Työ alkoi kitkemisellä ja istutusalueiden perkaamisella. Kukkapenkkejä, hyötykasvialueita, puita ja kulkuväyliä. Siitä tämä piha on tehty.

Askellaatat: Rudus betonilaatta 700x35mm.

Kokonaishinta oli noin 13 000€, josta työn osuus noin 6 000 €. Lisäksi pihaa täydennettiin valmistumisen jälkeen muutamilla yksittäisillä projekteilla.

OMAKOTITALO TIIVIISSÄ YMPÄRISTÖSSÄ

Teimme pihasta ensin suunnitelman, jossa pääpaino oli näkösuojissa ja estetiikassa. Asiakkaalla oli muutamia tiettyjä kasveja mielessä ja samoin toiveita hoidettavuuden osalta. Matkustelevan pariskunnan pihan tulisi pärjätä myös itsekseen ja esimerkiksi nurmikkoon olisi mahdollista asentaa robottileikkuri hoitamaan hommat.

Maanrakentaja kävi hoitamassa mullat ja murskekerrokset ennen meidän työmme alkua, joka nopeutti prosessia merkittävästi.

Reunakivet: Rudus Laineri, musta.

Kiveys 22 m2: Rudus Luotokivi, hehku.

Kokonaishinta meidän työlle ja materiaaleille noin 16 000 €, josta työn osuus 5 000 €.