Puutarhanhoito

Puutarhanhoitoon ja kunnostuksien hintoihin vaikuttavat asiat:


  • Maantieteellinen sijainti & sijainti tontilla: Mitä tehdään ja missä? Miten materiaalit saadaan paikalle tai jätteet pois?
  • Määrät: Aitojen kokonaispituudet, -leveydet ja -korkeudet, kunnostettavien alueiden kokonaisalat
  • Käytettävät materiaalit
  • Tarvitaanko koneita
  • Mahdollisen kaivuujätteen siivous, kasaus tai poisvienti (Sorttiaseman läheisyys)
  • Maaperä: Tarvitseeko maata parantaa kasveille, uusi multa, pihan maastonmuodot, ojat
  • Lähtötilanne: Onko paikalla vanhaa pensasta, mitä? Nurmikkoa? Onko säännöllisesti hoidettu tai leikattu?
  • Ajankohta


Alle olemme keränneet muutamia työkohteitamme sekä toteutuneet hinnat.

Sisäänkäynnin kitkentä

Istutusalue oli pitkään ollut hoitamatta ja kasvit olivat lopulta hävinneet heinän ja muiden rikkakasvien alle. Vajaa 10 metrin kitkentä, muutama uusi paikkataimi ja kuorikate tekivät ihmeitä.

Työt + materiaalit yhteensä 400 €.

Kivituhkaportaiden kunnostus

Kivituhkapintaisten alueiden reunat ovat alttiita kasvustoille. Tässäkin kohteessa reunoilla oleva pikkutalvio ja rikkaruohot olivat alkaneet vallata kulkuväylää. Portaat levennettiin vanhoihin mittoihin kitkemällä. Lopuksi portaat pinnoitettiin uudella kivituhkakerroksella. 

Työt + materiaalit n. 500 €.

Heinittynyt viidakko kuriin

Pitkien ajoteiden ja kirveenvarsitonttien sisääntulot unohtuvat herkästi, sillä ne eivät yleensä ole oleskelualueiden lähettyvillä. Poissa silmistä, poissa mielestä. Tässä kohteessa ajotien reuna oli jäänyt vähemmälle huomiolle ja heinä oli päässyt valloittamaan kukkapenkin. Haastetta loi maisemointikangas, josta heinä oli kasvanut läpi. Tämä mikromuovinlähteenäkin tunnettu "kangas" piti poistaa, jotta jatkossa alue olisi hoidettavissa helpommin.

Tämän 10 metrin kunnostus otti aikaa ja kokonaissummaksi muodostui n. 1750 €, josta uusien kasvien osuus vain 175€. Työ tehtiin useammassa osassa.


Kitukasvuisesta kukkapenkistä kestäväksi perinnekukkapenkiksi


Pihapiirin kuivan ja aurinkoisen kukkapenkin kukat olivat kitukasvuisia. Alaa valloitti mm. metsämansikka, joka vei elintilaa herkemmiltä kasveilta. Kukkapenkki kitkettiin, lisättiin uutta multaa, siirrettiin muutama kasvi parempaan paikkaan ja lopulta täytimme aukot perinteisillä suomalaisilla kasveilla.

Asiakas hommasi mullat. Hinnaksi saatiin n. 550 €, josta kotitalousvähennystä 400 €.