Puutarhan vuosikalenteri

04.11.2018

Meille tulee paljon kysymyksiä ja yhteydenottoja liittyen erilaisten piha- ja puutarhatöiden sopiviin ajankohtiin. Koska olisi hyvä hetki leikata omenapuu? Voiko vielä istuttaa kukkasipuleita? Jokaiselle puutarhatyölle on tosiaan olemassa se paras ajankohta vuodesta. Keräsimme muutamia tyypillisiä esimerkkejä puutarhatöistä sekä palveluistamme kalenterin muotoon. 

Kalenteriin kerätyt ajankohdat ovat vain viitteellisiä. Paras ajankohta määräytyykin lopulta säätilan, hoidontarpeen sekä halutun lopputuloksen mukaan. Esimerkiksi omenapuiden leikkaukseen vaikuttavat lähtötilanne (omenapuun ikä, yleiskunto yms.), haluttu sadon määrä sekä minkäkokoisena omenapuun halutaan pysyvän tulevina vuosina. Vastaavasti kasvien ja kukkasipuleiden istutuksessa sekä piharakentamisessa merkittävin tekijä on maan jäätyminen. Eli käytännössä edellä mainittuja töitä voi tehdä aina maan ollessa sula.

Toivottavasti kalenterista on teille apua tulevien piha- ja puutarhatöiden aikatauluttamisessa ja suunnittelussa. Ethän kuitenkaan käytä kuvaa ilman lupaa. Ota rohkeasti ja hyvissä ajoin yhteyttä, mikäli tarvitset apua töiden toteuttamiseen tai suunnitteluun!