Ajankohtaista

Meille tulee paljon kysymyksiä ja yhteydenottoja liittyen erilaisten piha- ja puutarhatöiden sopiviin ajankohtiin. Koska olisi hyvä hetki leikata omenapuu? Voiko vielä istuttaa kukkasipuleita?

Aloitamme puiden kevätleikkaukset viikolla 11. Nyt kannattaa viimeistään ottaa kalenteri käteen ja varata aika puutarhurin käynnille. Kevättalvi on loistavaa aikaa leikata esimerkiksi omenapuut, kuusi- ja thuja-aidanteet sekä kartoittaa puutarhasi hoidon tarve.

Havujen ja muiden ikivihreiden kasvien suojaus alkaa olla pian ajankohtaista. Laitoin muutamia vinkkejä, miten voidaan yrittää estää kevätahavan eli kevätkuivuuden vaikutuksia ikivihreisiin kasveihin.

Pihat kuntoon?

11.02.2018

Kiinnostaisiko yhteistyö viheralan ammattilaisen kanssa? Tarvitsetteko puutarhuria sijaiseksi, loma-aikojen tuuraajaksi tai täydentämään yrityksen henkilöstövajetta.

Kuukausi sitten kauhisteltiin painavan tykkylumen vahinkoja ympäri Suomea. Revenneitä oksia, vaurioitunutta omaisuutta, sähkökatkoksia... Huh!

Kaipaako pihasi lehtien poistoa tai raikkaita syysistutuksia? Meillä on vielä kalenterissa tilaa tälle syksylle. Somistamme yksityiset pihat, taloyhtiöt sekä yritysten sisä- ja ulkotilat. Otathan yhteyttä, niin fiksataan sinunkin pihasi =)

Epävarmuus säiden puolesta asettaa nyt syksyllä istutettavat sipulikukat hankalaan asemaan. Toisaalta alkaa olla jo sopivan viileää ja ajankohtakin olisi mitä mainioin. Toisaalta ensi viikolle on luvattu niin lämmintä Etelä-Suomeen, että se saa ainakin meidät ihmettelemään, josko sitä uskaltaisi sipulit istuttaa. Me pyrimme ottamaan sipuleista...